Skip to content

Условия за наем на автомобили

Какви са условията, които трябва да покривате, за да можете да наемете автомобил от Уан Рент.

Условия за наем на автомобили във Велико Търново и страната

Дневните цени включват:

Общи условия за наем на автомобил

Изисквания спрямо наемателя:

Наемателят следва да има шофьорска книжка от поне 1 година, паспорт (или лична карта) и кредитна карта. Шофьорите под 21 години може да трябва да заплатят допълнително такса “Млад Шофьор” и да им бъде поискан по-висок депозит от нормалния.

Наемен период:

Минималният период на наемане на автомобил е 24 часа. Толерансът при връщане на колата е един час (ако е възможно). Закъснение над този срок ще се таксува като допълнителен ден.

Начини на плащане и депозит:

При неамането на автомобила резервацията се потвърждава след като е направно плащане на 20% от общата стойност на резервацията. Същата се заплаща по банкова сметка посочена от наемодателя. При предване на автомобила се дължи останалата част от общата стойност на резервацията, плюс гаранционен депозит ( различен за всеки автомобил ), който се връща на клиента след изитчане на наемния период и връщането на на наетия автомобил в състоянието, в което е бил предаден. Гранциония депозит се дължи или по банкова сметка или в брой в офиса на наемателя.

Застраховки:

  1. “Нулево Самоучастие при щета”: Напълно премахва отговорността на Наемателя при щета или кражба срещу 6 евро/ден, но не покрива щети по окачването на автомобила, както и липсващи детайли. Валидно само след представянето на документ за увреждането или кражбата от Полицията. Добавете и ще получите следните Предимства:
  •    Покритие на  Гуми, Джанти и Предно стъкло
  •    Гарантира връщане на депозита
  •    Предоставя заместващ автомобил в случай на ПТП
  •    Безплатна пътна помощ в случай на ПТП
  •    Премахва административна такса при щета
  1. “Ограничаване отговорността при щета или кражба”:

(основна застраховка включена в цената) – намалява отговорността на наемателя при щета до размер на депозита му. Важи само при представяне на протокол от Полицията. При отказ от „ Нулево Самоучастие“ и настъпилo увреждане по автомобила, Наемателят (без оглед вината му) ще има финансова отговорност за възстановяване на щетите, няма да получи заместващ автомобил при кражба или ПТП, ще дължи плащане на пътна помощ и административна такса за щета. Щети причинени в следствие употребата на алкохол, наркотици или при нарушаване разпоредбите на ЗДП не се покриват от застраховката.

Не покрива липсващи детайли и всякакъв вид щети по гуми, джанти, окачване или предно стъкло.

Наемателят е длъжен да представи всички необходими документи (протоколи) от Полицията в случай на щета или кражба на автомобила. В противен случай Наемателят дължи пълния размер на причинените увреждания или пълната застрахователна стойност на автомобила.

За изгубени документи, аудио системи, регистрационни табели, навигации, ключове и всякакъв друг вид допълнително оборудване Наемателят отговаря в пълен размер. Нито една от застраховките не покрива щети по интериора на автомобилa.

Гориво:

Наемателят получава автомобила с пълен резервоар. Разходът на гориво е за сметка на Наемателя. В случай, че автомобилът не се върне с пълен резервоар, липсващото гориво се заплаща по 4 лв/литър.

Еднопосочни наеми и доставки:

По предварителназаявка можем да доставим или да вземем автомобил до друг град в България (при интерес моля свържете се с нас).

Допълнително оборудване:

Дневни цени за допълнителни екстри:

 

  •    Бебешко столче – 5 лв/ден (0-9kg)
  •    Детско столче – 5 лв/ден (8-18kg)

Работно време и такса “Извънработно време”:
Работно време на Уан Рент: Понеделник – Неделя от 07:00 – 22:00. При взимане или връщане на автомобил преди или след него, такса “Извънработно време” в размер на70 лв ще бъде дължима. Тя е валидна целодневно и за всички национални празници – Великден, Коледа (24,25 и 26 Декември) и Нова Година (31.12, 01.01)

Гаранция за клас автомобил:

Моля имайте предвид, че Уан Рент не може да гарантирани точна марка или модел автомобил. Обещаваме, че ако не е точно избраният от вас автомобил, то вие  ще получите подобна кола – със сходен двигател, размер, брой врати и седящи места. В случай, че не разполагаме с такъв автомобил ще ви дадем по-висок клас без допълнително доплащане.

Условия за анулиране/промяна на резервация:

Потвърдена резервация може да бъде отказана/променена до 10 дни преди началото на наемния период, без начисляване на такси. При отказ/промяна на резервация, по-малко от 10 дни преди началото на наемния период, се начислява такса в размер на 20% от крайната наемна цена, но не по-малко от наемната цена на автомобила за 1 ден.

Извършената предплата при направата на резервация ще бъде възстановена, в случай, че не може да бъде предоставен алтернативен автомобил. При неявяване в деня на резервацията предплатата не се възстановява.

Интересувате се от наем на автомобил във Велико Търново или страната?

Обслужваме цялата страна и сме на разположение да ви консултираме, за да изберем заедно подходящото за Вас решение.